Bedrijfsrapporten bekijken

Met rapporten ziet u meteen hoe het met de prestaties van uw bedrijf is gesteld en krijgt u toegang tot de belangrijkste gegevens.

Voor rapporten worden standaard het huidige rapportagejaar en de huidige rapportagemaand gebruikt. U kunt dit veranderen en meer rapporten bekijken via 'Alle jaren' en 'Per kwartaal'. Alle rapporten zijn gebaseerd op het fiscale jaar van uw bedrijf. Dit wordt bepaald door de instelling 'Belastingjaar start op'.

U kunt de volgende informatie over rapporten bekijken op het startscherm van uw account en het dashboard met rapporten:

• Een overzicht van de facturen met het uitstaande saldo van uw achterstallige, onbetaalde en niet-verzonden facturen
  • Staafdiagrammen voor uw jaaromzet per maand en kwartaal in het huidige belastingjaar
  • Staafdiagrammen met de jaaromzet per klant
  • Een overzicht van het openstaande saldo en de belangrijkste openstaande betalingen van klanten

De rapporten verder verkennen

• Via de rapporten op het dashboard kunt u doorklikken op de staafdiagrammen en uw gegevens in een  tabel bekijken om zo trends te ontdekken.
  • Nadat u de gedetailleerde weergave hebt geopend, kunt u schakelen tussen de grafiek- en tabelweergave door op de knop voor grafiek/tabel rechtsbovenin te tikken.
  • In het rapport kunt u eenvoudig uw gegevens exporteren door rechtsbovenin op de knop Exporteren te tikken.

Via de lijst met rapporten rechtsboven in het dashboard kunt u alle andere rapporten van uw bedrijf openen voor een bepaald datumbereik. Van elk rapport in de lijst met rapporten kunt u een voorbeeld in tabelvorm bekijken en exporteren als .csv-bestand.

Lijst met beschikbare rapporten

• Omzet per datum
  • Omzet per klant
  • Omzet per artikel
  • Verkoopdagboek
  • Betalingen per datum
  • Betalingen per klant
  • Betalingen per type
  • Betalingsdagboek
  • Onkosten per categorie
  • Onkostendagboek
  • Klant achterstallig
  • Verlies en winst
  • Btw

iPhone en iPad

1. Op het startscherm het account ziet u de rapportinformatie op hoog niveau. Veeg naar links en tik in de rapporten om gegevens in tabellen te bekijken
  2. Tik in het navigatiemenu aan de zijkant op Rapporten
  3. In het dashboard met rapporten bladert u naar beneden om rapporten op hoog niveau te zien. Dan tikt u in uw rapporten om de gegevens in een tabel te bekijken
  4. Tik op Lijst met rapporten in de rechterbovenhoek
  5. Selecteer het rapport (bij. Omzet op datum)
  6. Tik op de blauw gemarkeerde rapportnaam en -datum (bijv. Omzet op datum: maandelijks 2017) om het jaar en/of de datumfilter van uw rapport te wijzigen

Android

1. Op het startscherm het account ziet u de rapportinformatie op hoog niveau. Veeg naar links en tik in de rapporten om gegevens in tabellen te bekijken
  2. Tik in het navigatiemenu aan de zijkant op Rapporten
  3. In het dashboard met rapporten bladert u naar beneden om rapporten op hoog niveau te zien. Dan tikt u in uw rapporten om de gegevens in een tabel te bekijken
  4. Tik op Lijst met rapporten in de rechterbovenhoek
  5. Selecteer het rapport (bij. Omzet op datum)
  6. Tik op Filter wijzigen om het rapportjaar en/of de datums te wijzigen

Web

1. Klik in het navigatiemenu aan de zijkant op Rapporten
  2. In het dashboard met rapporten bladert u naar beneden om rapporten op hoog niveau te zien. Dan klikt u in uw rapporten om de gegevens in een tabel te bekijken
  3. Schakel aan de bovenkant van het dashboard met rapporten van Dashboard naar Lijst met rapporten
  4. Selecteer het rapport uit de vervolgkeuzelijst met rapporten (bijv. Omzet op datum)
  5. Selecteer het jaar en/of de datums