Een klantoverzicht maken en verzenden

Met klantoverzichten kunt u uw klanten een gedetailleerd overzicht sturen van het werk dat u voor ze hebt gedaan. Op de overzichten staan de facturen die zijn betaald samen met openstaande saldo's voor facturen waaraan nog niet is voldaan.

Alle overzichten worden gemaakt en verzonden op klantniveau. Zodra u meerdere facturen hebt voor een klant, kunt u een overzicht voor ze maken. Heeft een klant maar een factuur, dan is de optie voor een overzicht grijs gemarkeerd en uitgeschakeld: u kunt de openstaande factuur gewoon doorsturen.

Klanten kunnen facturen ook rechtstreeks via het klantoverzicht betalen.

Bij alle overzichten die u maakt, kunt u een datumbereik selecteren waarvoor u facturen kiest. Bovendien kunt u instellen dat u alleen onbetaalde facturen wilt weergeven.

iPhone en iPad

1. Tik in het navigatiemenu aan de zijkant op Klanten
  2. Een klant selecteren
  3. Als de klant ten minste een uitstaand document heeft, kunt u tikken op het groene plusteken en Overzicht kiezen
  4. Er wordt een overzichtsscherm weergegeven. Aan de onderkant van het scherm tikt u op Bewerken om het datumbereik te selecteren samen met de soorten facturen die u wilt toevoegen aan het overzicht
  5. Bewerk de velden Van en Aan voor het gewenste datumbereik
  6. Onder Type kiest u of u alleen onbetaalde facturen of facturen voor een geselecteerd datumbereik wilt weergeven
  7. Tik op de pijl terug linksboven in het scherm om terug te keren naar het klantoverzicht
  8. Tik op Voorbeeld om uw overzicht te bekijken
  9. Tik op Afdrukken als u een exemplaar wilt afdrukken van het overzicht
  10. Tik op E-mail en dan Verzenden om het overzicht naar de klant op te sturen

Android

1. Tik in het navigatiemenu aan de zijkant op Klanten
  2. Een klant selecteren
  3. Als de klant ten minste een uitstaand document heeft, kunt u tikken op het groene plusteken en Overzicht kiezen
  4. Er wordt een overzichtsscherm weergegeven. Aan de onderkant van het scherm tikt u op Bewerken om het datumbereik te selecteren samen met de soorten facturen die u wilt toevoegen aan het overzicht
  5. Bewerk de velden Van en Aan voor het gewenste datumbereik
  6. Onder Type kiest u of u alleen onbetaalde facturen of facturen voor een geselecteerd datumbereik wilt weergeven
  7. Tik op de pijl terug linksboven in het scherm om terug te keren naar het klantoverzicht
  8. Tik op Voorbeeld om uw overzicht te bekijken
  9. Tik op Afdrukken als u een exemplaar wilt afdrukken van het overzicht
  10. Tik op E-mail en dan Verzenden om het overzicht naar de klant op te sturen

Web

1. Klik in het navigatiemenu aan de zijkant op Klanten
  2. Een klant selecteren
  3. Klik op Maken rechtsboven in het scherm en kies Overzicht in het vervolgkeuzemenu.
  4. Bewerk de velden Van en Aan voor het gewenste datumbereik
  5. Kies of u de optie Alleen onbetaalde facturen weergeven wilt in- of uitschakelen
  6. Klik op Voorbeeld om uw overzicht te bekijken
  7. Rechtsboven in het scherm klikt u op het weglatingsteken ... en dan op Afdrukken als u een exemplaar van het overzicht wilt afdrukken
  8. Klik op Verzenden en dan op Overzicht verzenden om een klantoverzicht op te sturen naar uw klant