Een klantoverzicht aanmaken en verzenden

Alle overzichten worden aangemaakt en verzonden op klantniveau. Zodra u meerdere facturen hebt voor een klant, kunt u een overzicht voor hen aanmaken. Heeft een klant maar een enkele factuur, dan is de optie voor een overzicht grijs gemarkeerd en uitgeschakeld: u kunt de openstaande factuur gewoon doorsturen.

Klanten kunnen facturen ook rechtstreeks via het klantoverzicht betalen.

Bij alle overzichten die u aanmaakt, kunt u een datumbereik selecteren waarvoor u facturen kiest. Bovendien kunt u instellen dat u alleen onbetaalde facturen wilt weergeven.

iOS en Android

1. Tik op Klanten
  2. Een klant selecteren
  3. Als de klant ten minste één uitstaand document heeft, kunt u op Aanmaken tikken en Overzicht kiezen
  4. Er wordt een overzichtsscherm weergegeven. Aan de onderkant van het scherm tikt u op Meer om het datumbereik te selecteren
    • Bewerk de velden Van en Tot voor het gewenste datumbereik en tik op Toepassen
  5. Tik op Alle documentenen kies tussen het weergeven van alleen onbetaalde facturen of alle facturen. Tik vervolgens op Toepassen
  6. Tik op Voorbeeld om uw overzicht te bekijken
  7. Tik op Meer, en vervolgens op Afdrukken als u een exemplaar van het overzicht wilt afdrukken
  8. Tik op Verzenden en kies vervolgens een methode om uw overzicht naar uw klant te sturen

Web

1. Klik in het navigatiemenu op  Klanten
  2. Een klant selecteren
  3. Klik op Aanmaken rechtsboven in het scherm en kies Overzicht in het vervolgkeuzemenu.
  4. Bewerk de velden Van en Tot voor het gewenste datumbereik
  5. Kies of u de optie Alleen onbetaalde facturen weergeven wilt aanvinken
  6. Klik op Voorbeeld om uw overzicht te bekijken
  7. Rechtsboven in het scherm klikt u op het '...' en dan op Afdrukken als u een exemplaar van het overzicht wilt afdrukken
  8. Klik op Verzenden en dan op Overzicht verzenden om een klantoverzicht op te sturen naar uw klant