Belastingen beheren

Met Invoice2go kunt u de belastingen bijhouden die van toepassing waren op items en facturen zodat u alles altijd goed georganiseerd houdt.

• De belastinginstellingen worden automatisch toegepast op basis van het ingestelde land. U kunt wel wijzigingen aanbrengen door uw belastingtarief in de instellingen aan te passen.
  • Nadat de belasting is ingesteld op accountniveau, kunt u die in- en uitschakelen per factuur.
  • Bij het aanmaken van een factuur kunt u de belasting toepassen die u op itemniveau hebt ingesteld. Die kan vervolgens worden opgenomen in het subtotaalbedrag van de factuur.

Belastingen bewerken

iOS iPhone en iPad

Op accountniveau:

1. Vanaf het navigatiemenu aan de zijkant tikt u op Instellingen
  2. Tik op Bedrijfsinformatie
  3. Onder het gedeelte Valuta en Belasting tikt u op Belasting
  4. Tik op Belasting toevoegen
  5. Bewerk het belasting-label (bijv. Belasting, btw, GST,  etc.)
  6. Tik op Tarieven en geef het standaardtarief voor de belasting op. Hier kunt u ook andere belastingtarieven instellen
  7. Tik op Belastingtype en selecteer of de belasting inclusief of exclusief is
  8. Tik op Accumulatief van…en selecteer van welke andere belastingen u deze nieuwe belasting wilt cumuleren (indien van toepassing.Accumulatieve belastingen kunnen op elkaar worden toegepast )
  9. Schakel in of uit of de belasting automatisch op alle items moet worden toegepast
  10. Tik op de pijl-terug in de linkerbovenhoek
  11. Of belasting moet worden ingehouden, en tegen welk tarief, kunt u hier in- of uitschakelen (een ingehouden belasting is een deel van de belasting dat van uw factuur wordt afgetrokken en meestal wordt betaald aan de overheid of een derde partij)

Op factuurniveau:

1. Ga naar uw factuur en tik op Bewerken. Als dit een nieuwe factuur is, worden de volgende stappen beschikbaar nadat u een item aan uw factuur hebt toegevoegd
  2. Blader naar het subtotaal en tik op de belasting die u wilt bewerken (btw, GST, etc.)
  3. Bij Btw-berekeningen geeft u aan of de belasting exclusief is (belasting niet inbegrepen in de kosten van goederen/diensten) of inclusief (belasting inbegrepen in de kosten van goederen/diensten
  4. Geef het tarief op of voeg nieuwe tarieven toe
  5. Tik op Opslaan in de rechterbovenhoek

Bovendien kunt u de belastingtarieven van specifieke items op een factuur bewerken door op het item te tikken, dan op Meer opties te tikken, en vervolgens de belasting te selecteren die u aan het item wilt toevoegen of ervan wilt verwijderen. Zodra u een tarief hebt geselecteerd, tik op Opslaan in de rechter bovenhoek.

Android

Op accountniveau:

1. Vanaf het navigatiemenu aan de zijkant tikt u op Instellingen
  2. Tik op Bedrijfsinformatie
  3. Onder het gedeelte Valuta en belasting tikt u op Belasting
  4. Tik op Belasting toevoegen
  5. Bewerk het belasting-label (bijv. Belasting, btw, GST,  etc.)
  6. Tik op Tarieven en geef het standaardtarief voor de belasting op. Hier kunt u ook andere belastingtarieven instellen
  7. Tik op Belastingtype en selecteer of de belasting inclusief of exclusief is
  8. Tik op Accumulatief van…en selecteer van welke andere belastingen u deze nieuwe belasting wilt cumuleren (indien van toepassing.Accumulatieve belastingen kunnen op elkaar worden toegepast )
  9. Schakel in of uit of de belasting automatisch op alle items moet worden toegepast
  10. Tik op de pijl-terug in de linkerbovenhoek
  11. Of belasting moet worden ingehouden, en tegen welk tarief, kunt u hier in- of uitschakelen (een ingehouden belasting is een deel van de belasting dat van uw factuur wordt afgetrokken en meestal wordt betaald aan de overheid of een derde partij)

Op factuurniveau:

1. Ga naar uw factuur en tik op Bewerken. Als dit een nieuwe factuur is, worden de volgende stappen beschikbaar nadat u een item aan uw factuur hebt toegevoegd
  2. Blader naar het subtotaal en tik op de belasting die u wilt bewerken (btw, GST, etc.)
  3. Bij Btw-berekeningen geeft u aan of de belasting exclusief is (belasting niet inbegrepen in de kosten van goederen/diensten) of inclusief (belasting inbegrepen in de kosten van goederen/diensten
  4. Geef het tarief op of voeg nieuwe tarieven toe
  5. Tik op Opslaan in de rechterbovenhoek

Bovendien kunt u de belastingtarieven van specifieke items op een factuur bewerken door op het item te tikken, dan opmeer opties te tikken, en vervolgens de belasting te selecteren die u aan het item wilt toevoegen of ervan wilt verwijderen. Zodra u een tarief hebt geselecteerd, tikt u op opslaan in de rechterbovenhoek.

Web

1. Vanaf het navigatiemenu aan de zijkant klikt u op Instellingen
  2. Klik op Bedrijfsinformatie
  3. Onder het gedeelte Belastingklikt u op Belasting toevoegen
  4. Bewerk het belasting-label (bijv. Belasting, btw, GST,  etc.)
  5. Voer het standaardtariefpercentage voor de belasting in en klik op Tarief toevoegenom eventuele extra belastingtarieven toe te voegen
  6. Op de regel genaamd Belastingtype geeft u aan of de belasting exclusief is (belasting niet inbegrepen in de kosten van goederen/diensten) of inclusief (belasting inbegrepen in de kosten van goederen/diensten)
  7. Schakel in of uit of de belasting automatisch op alle items moet worden toegepast
  8. Naast Accumulatief van,selecteert u van welke andere belastingen u deze nieuwe belasting wilt cumuleren (indien van toepassing.Accumulatieve belastingen kunnen op elkaar worden toegepast)
  9. Tik op Belasting opslaan
  10. Selecteer of belasting moet worden ingehouden (een ingehouden belasting is een deel van de belasting dat van uw factuur wordt afgetrokken en meestal wordt betaald aan de overheid of een derde partij)
  11. Klik op Opslaan in de rechterbovenhoek

Belastingaangifte

Als het tijd is voor de aangifte, is het verzamelen van alle informatie vaak een groot deel van het werk. Dankzij Invoice2go kunt u gemakkelijk alle zakelijke rapporten samen op dezelfde plek bekijken. Met het belastingoverzicht ziet u meteen wat uw maandelijkse of driemaandelijkse belastingen voor een bepaald jaar zijn. Bekijk gemakkelijk eerdere facturen per maand, kwartaal of jaar, en zie welke zijn betaald en welke nog moeten worden betaald. Met een paar tikken kunt u uw belastingen afdrukken of ze naar uw e-mailadres sturen.

Via het belastingoverzicht ziet u meteen de belastingtotalen voor een maand of kwartaal binnen een bepaald jaar. Door de cijfers van de afgelopen twee jaar te bekijken, weet u wanneer u de meeste en minste omzet boekt. Houd hiermee rekening bij investeringen in nieuwe apparatuur of reclamecampagnes. U weet ook wanneer u contante reserves moet opbouwen waarmee u tijdens de tragere maanden de rekeningen kunt blijven betalen.

Uw belastingoverzicht bekijken en sorteren,

1. Vanaf het navigatiemenu aan de zijkant, klikt u op Rapporten
  2. Klik op Rapportlijst
  3. Klik op de Rapporttypen-vervolgkeuzelijst en selecteer Belastingen
  4. U kunt dan het belastingjaar, cq. de belastingjaren en de weergave (maandelijks of per kwartaal) kiezen en uw kolommen sorteren om de belasting te zien die op uw documenten is toegepast.
  5. Als u een exemplaar van het overzicht voor uzelf wilt exporteren, tikt u op de downloadpijl in de rechter bovenhoek (mobiel) of klik op Exporteren (web) aan de rechter bovenkant van het rapport. Kies dan of u een CSV- of PDF-bestand wilt hebben van het rapport. U ontvangt dan een e-mail met het rapport

Of u nu zelf uw belastingaangifte invult of de hulp inschakelt van een accountant, door alle informatie op dezelfde plek onder te brengen, maakt u deze klus een stuk gemakkelijker. En door te profiteren van deze eenvoudige functies blijft u het hele jaar door georganiseerd. Dat zorgt dan voor een stuk minder stress als die blauwe envelop op de mat valt.

Handige tips

• Alle wijzigingen die aan de belastingen worden aangebracht, worden alleen toegepast op nieuwe facturen en niet op oudere.
  • De producten met specifieke belastingtarieven worden niet bijgewerkt.
  • Bij zakelijke transacties moet u voor sommige services en artikelen die u verkoopt belasting in rekening brengen die door de klant wordt betaald en die u aan de overheid verschuldigd bent. Afhankelijk van de locatie van uw bedrijf hanteert de overheid bepaalde belastingtarieven. Invoice2go biedt belastingopties, zodat u die kunt heffen op de producten en services die u verkoopt. Doe navraag bij uw plaatselijke overheid of gemeente welke belastingen u aan uw facturen moet toevoegen.