Belastingen beheren

Bij Invoice2go kunt u de btw bijhouden die onderdeel was van items en facturen, zodat u alles altijd goed georganiseerd houdt.

• De btw-instellingen worden automatisch toegepast op basis van het ingestelde land. U kunt wel wijzigingen aanbrengen door in de instellingen uw belastingtarief aan te passen.
  • Nadat de btw is ingesteld op accountniveau, kunt u die in- en uitschakelen per factuur.
  • Als u een factuur maakt, kunt u de btw toepassen die u op het artikelniveau hebt ingesteld. Die wordt dan verwerkt in het subtotaalbedrag van de factuur. Het btw-bedrag voor het subtotaal van de factuur is een som van de btw die u hebt toegevoegd aan uw artikelen. Als u het belastingbedrag voor het subtotaal van de factuur wilt bewerken, wijzigt u het btw-tarief dat is toegepast op de betreffende items.

Blader naar beneden om de stapsgewijze aanwijzingen te lezen over het toevoegen en bewerken van uw btw.

Btw bewerken

iPhone en iPad

Op het accountniveau:

1. Tik in het navigatiemenu aan de zijkant op Instellingen
  2. Tik op Bedrijfsinformatie
  3. Onder het gedeelte voor valuta en belasting tikt u op Belasting
  4. Tik op Belasting toevoegen
  5. Bewerk het label voor de belasting (bijv. belasting, btw, verbruiksbelasting,  enz.)
  6. Tik op Tarieven en geef het standaardtarief voor de btw op samen met andere belastingtarieven
  7. Tik op Belastingtype en selecteer of de belasting Exclusief of Inclusief is
  8. Tik op Accumulatief van … en selecteer welk belastingtarief u wilt toepassen en het bedrag van de primaire en/of secundaire belasting (accumulatieve belasting wordt bij een andere opgeteld)
  9. Selecteer of u belasting automatisch wilt toepassen op alle artikelen
  10. Tik op de pijl terug in de linkerbovenhoek
  11. Selecteer of u Ingehouden btw (een ingehouden btw is een deel van de belasting dat wordt afgetrokken van uw factuur en dat meestal aan de overheid of een derde wordt betaald)

Op het niveau van de factuur:

1. Ga naar uw factuur en tik op Bewerken
  2. Blader naar het subtotaal en tik op Belasting (of btw, enz.)
  3. Geef aan of de belasting Exclusief (belasting niet inbegrepen bij de kosten van de goederen/diensten) of Inclusief (belasting inbegrepen bij de kosten van de goederen/diensten) is
  4. Geef het Tarief op of voeg een nieuw tarief toe
  5. Tik op Opslaan rechtsbovenin

Android

Op het accountniveau:

1. Tik in het navigatiemenu aan de zijkant op Instellingen
  2. Tik op Bedrijfsinformatie
  3. Onder het gedeelte Valuta en belasting tikt u op Belasting
  4. Tik op Belasting toevoegen
  5. Bewerk het label voor de belasting (bijv. belasting, btw, verbruiksbelasting,  enz.)
  6. Tik op Tarieven en geef het standaardtarief voor de btw op samen met andere belastingtarieven
  7. Tik op Belastingtype en selecteer of de belasting Exclusief of Inclusief is
  8. Tik op Accumulatief van … en selecteer welk belastingtarief u wilt toepassen en het bedrag van de primaire en/of secundaire belasting (accumulatieve belasting wordt bij een andere opgeteld)
  9. Selecteer of u belasting automatisch wilt toepassen op alle artikelen
  10. Tik op de pijl terug in de linkerbovenhoek
  11. Selecteer of u Ingehouden btw (een ingehouden btw is een deel van de belasting dat wordt afgetrokken van uw factuur en dat meestal aan de overheid of een derde wordt betaald)

Op het niveau van de factuur:

1. Ga naar uw factuur en tik op Bewerken
  2. Blader omlaag en tik op Belasting
  3. Geef aan of de belasting Exclusief (belasting niet inbegrepen bij de kosten van de goederen/diensten) of Inclusief (belasting inbegrepen bij de kosten van de goederen/diensten) is
  4. Geef het Tarief op of voeg een nieuw tarief toe
  5. Tik op Opslaan in de rechterbovenhoek

Web

1. Klik in het navigatiemenu aan de zijkant op Instellingen
  2. Klik op Bedrijfsinformatie
  3. Klik op Belasting toevoegen
  4. Bewerk het label voor de belasting (bijv. belasting, btw, verbruiksbelasting,  enz.)
  5. Klik op Tarieven en geef het standaardtarief voor de btw op samen met andere belastingtarieven
  6. Klik op het Belastingtype en selecteer of de belasting Exclusief (belasting niet inbegrepen bij de kosten van de goederen/diensten) of Inclusief (belasting inbegrepen bij de kosten van de goederen/diensten) is
  7. Selecteer of u belasting automatisch wilt toepassen op alle artikelen
  8. Klik op de pijl terug in de linkerbovenhoek
  9. Selecteer of u Ingehouden btw (een ingehouden btw is een deel van de belasting dat wordt afgetrokken van uw factuur en dat meestal aan de overheid of een derde wordt betaald)
  10. Klik op Opslaan in de rechterbovenhoek

Belastingaangifte

Als het tijd is voor de aangifte, is het verzamelen van alle informatie vaak een groot deel van het werk. Dankzij Invoice2go kunt u gemakkelijk alle zakelijke rapporten samen op dezelfde plek bekijken. Met het belastingoverzicht ziet u meteen wat uw maandelijkse of driemaandelijkse belastingen voor een bepaald jaar zijn. Bekijk gemakkelijk eerdere facturen per maand, kwartaal of jaar, en zie welke zijn betaald en welke nog moeten worden betaald. Met een paar tikken kunt u uw belastingen afdrukken of ze naar uw e-mailadres sturen.

Via het belastingoverzicht ziet u meteen de belastingtotalen voor een maand of kwartaal binnen een bepaald jaar. Door de cijfers van de afgelopen twee jaar te bekijken, weet u wanneer u de meeste en minste omzet boekt. Houd hiermee rekening bij investeringen in nieuwe apparatuur of reclamecampagnes. U weet ook wanneer u contante reserves moet opbouwen waarmee u tijdens de tragere maanden de rekeningen kunt blijven betalen.

Uw belastingoverzicht bekijken en sorteren:

1. In het navigatiemenu aan de zijkant gaat u naar Rapporten
  2. Via de vervolgkeuzelijst Lijst met rapporten selecteert u Belastingen
  3. U kunt dan de belastingjaren en de weergave (maandelijks of jaarlijks) kiezen en uw kolommen sorteren om de belasting te zien die op uw documenten is toegepast.
  4. Als u een exemplaar van het overzicht naar uzelf wilt exporteren, tikt u op de downloadpijl (mobiel) of klikt u op Exporteren (web) aan de rechterbovenkant. Kies dan of u uzelf een CSV- of PDF-bestand wilt sturen van het rapport.

Of u nu zelf uw belastingaangifte invult of de hulp inschakelt van een accountant, door alle informatie op dezelfde plek onder te brengen, maakt u deze klus een stuk gemakkelijker. En door te profiteren van deze eenvoudige functies blijft u het hele jaar door georganiseerd. Dat zorgt dan voor een stuk minder stress als die blauwe envelop op de mat valt.

Handige tips

• Alle wijzigingen die aan de belastingen worden aangebracht, worden alleen toegepast op nieuwe facturen en niet op oudere.
  • De producten met specifieke belastingtarieven worden niet bijgewerkt.
  • Bij zakelijke transacties moet u voor sommige services en artikelen die u verkoopt belasting in rekening brengen die door de klant wordt betaald en die u aan de overheid verschuldigd bent. Afhankelijk van de locatie van uw bedrijf hanteert de overheid bepaalde belastingtarieven. Invoice2go biedt belastingopties, zodat u die kunt heffen op de producten en services die u verkoopt. Doe navraag bij uw plaatselijke overheid of gemeente welke belastingen u aan uw facturen moet toevoegen.