PayPal-betalingen accepteren

Door betalingen met PayPal te accepteren kunnen uw klanten uw facturen veilig betalen met hun PayPal-account. Met Invoice2go kunt u kiezen voor welke facturen u via PayPal-betalingen accepteert.

ls u nog geen zakelijk PayPal-account hebt en wel betalingen via PayPal wilt accepteren registreert u zich hier voor een account.

Belangrijk: zodra u uw PayPal-account invoert, ontvangt u een welkomstmail van PayPal om het account aan Invoice2go te koppelen. U kunt pas PayPal-betalingen via Invoice2go ontvangen nadat u de stappen in deze e-mail hebt doorlopen.

De volgende stappen geven uitleg over hoe u uw PayPal-account kunt koppelen aan Invoice2go. U kunt PayPal-betalingen per individueel document in- of uitschakelen. Zodra u Invoice2go-betalingen via PayPal ontvangt en claimt, wordt uw account automatisch omgezet naar een zakelijk account. U hoeft hier verder niets voor te doen.

iOS en Android

1. Tik op het profielpictogramin de rechterbovenhoek van het beginscherm
  2. Tik in het gedeelte Instellingen op Betalingsopties
  3. Klik vervolgens naast PayPal op Instellen
  4. Tik op PayPal koppelen
    • Hiermee wordt u omgeleid naar de registratiepagina van PayPal
  5. Voer uw zakelijke / persoonlijke e-mailadres dat u voor PayPal gebruikt in
    • Indien u nog geen PayPal-account hebt, kunt u er hier een aanmaken met gebruik van uw e-mailadres
  6. Controleer uw postvak IN voor een e-mail van PayPal waarin u wordt gevraagd uw account te koppelen
    • Zodra u uw account hebt gekoppeld volgens de stappen in de e-mail, kunt u PayPal-betalingen accepteren

Web

1. Klik op uw bedrijfsnaam in de rechterbovenhoek
  2. Klik op Account en instellingen
  3. Klik in het gedeelte Instellingen op Betalingsopties van klant
  4. Schakel de optie in voor het accepteren van PayPal
    • Hiermee wordt u omgeleid naar de registratiepagina van PayPal
  5. Voer uw zakelijke / persoonlijke e-mailadres dat u voor PayPal gebruikt in
    • Indien u nog geen PayPal-account hebt, kunt u er hier een aanmaken met gebruik van uw e-mailadres
  6. Controleer uw postvak IN voor een e-mail van PayPal waarin u wordt gevraagd uw account te koppelen
    • Zodra u uw account hebt gekoppeld volgens de stappen in de e-mail, kunt u PayPal-betalingen accepteren

PayPal-transacties bekijken

Met de Invoice2go-app kunt u niet alleen betalingen via PayPal ontvangen, maar kunt u ook uw PayPal-transacties bekijken. Zodra u betalingen via PayPal ontvangt, gaat u in de app terug naar het gedeelte Betalingsopties van klant en klikt/tikt u op het gedeelte PayPal. Hier zie u alle recente PayPal-transacties, met onder andere de naam van uw klant, het documentnummer en het betaalde bedrag.

Uw PayPal-account ontkoppelen

U kunt uw huidige PayPal-account ontkoppelen van Invoice2go. Zodra u uw account hebt ontkoppeld, kunnen uw klanten niet meer betalen via PayPal. In dat geval moet u het proces opnieuw doorlopen om uw deze functie weer in te schakelen.

Let op: als u uw account ontkoppelt, is het volledige transactieoverzicht niet meer zichtbaar in de Invoice2go-app, zelfs niet wanneer u uw account opnieuw koppelt.

Mobiel

1. Tik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek
  2. Tik op Betalingsopties van klant
  3. Tik op PayPal
  4. Tik op de drie punten ... in de rechterbovenhoek
  5. Tik op Ontkoppelen
  6. Tik op PayPal ontkoppelen

Web

1. Klik op uw bedrijfsnaam in de rechterbovenhoek
  2. Klik op Account en instellingen
  3. Klik op Betalingsopties van klant
  4. Klik naast PayPal op de drie punten
  5. Klik naast uw e-mailadres op de afbeelding van een ketting met een streep erdoor Unlink_PayPal_Link.png
  6. Klik op Ontkoppelen

Handige tips

• Overschrijvingen van PayPal naar uw bankrekening duren meestal tussen de 3 en 5 werkdagen. Als u echter een nieuwe verkoper bent op PayPal kan het geld tot 21 dagen worden vastgehouden terwijl uw betaling in afwachting is. Als u een immateriële dienst levert, zorg er dan voor dat u de opdracht bijwerkt om dit weer te geven. Zo zou de verwerking na verificatie tot slechts 7 dagen moeten duren.
  • Er zijn extra kosten verbonden aan PayPal-transacties.
  • Met uw zakelijke PayPal-account krijgt u toegang tot de betalingsgeschiedenis, recente betalingen en details van de betaling. In het gedeelte voor aantekeningen kunt u voor elke betaling het factuurnummer van Invoice2go opgeven.
  • Als uw klanten uw facturen proberen te betalen via PayPal en ze hebben nog geen PayPal-account, ontvangen ze een bericht om een PayPal-account te maken. Nadat ze de PayPal-registratie hebben voltooid, komen ze terug in uw Invoice2go-factuur en kunnen ze de betaling voltooien. Met betalingen voor gasten ingeschakeld, kunnen klanten nog sneller betalen.
  • Alle transactie-e-mails worden door PayPal rechtstreeks aan u en uw klanten bezorgd.

Beschikbare landen

Ga naar PayPal om te controleren in welke landen betalingen worden geaccepteerd