Een PayPal-betaling van een klant restitueren

U kunt op ieder moment een restitutie via PayPal uitvoeren, direct vanuit zowel de Invoice2go-app als via uw PayPal-account. Afhankelijk van de bank van uw klant, verschijnt de restitutie ongeveer 5-10 werkdagen nadat deze is uitgevoerd. Aangezien de terugbetalingen worden verwerkt door PayPal, moet u het beleid van PayPal lezen ten aanzien van terugbetalingen en tarieven.

Als u probeert een betaling van een klant te restitueren, maar u hebt Invoice2go nog geen machtiging hiervoor gegeven, stuurt Invoice2go u een melding om uw PayPal-account te machtigen voor Invoice2go. Zodra u de machtiging hebt afgegeven, kunt u verder gaan met de restitutie van de betaling van uw klant.

iOS en Android

1. Open de factuur in de map Betaalde facturen
  2. Tik op Transactiegeschiedenis weergeven
  3. Tik in de betalingsgeschiedenis op de kaartbetaling die u wilt terugboeken
  4. Tik op Restitueren
  5. Selecteer Ja ter bevestiging

Web

1. Open de factuur waarvoor de betaling is uitgevoerd
  2. Klik aan de rechterkant van het scherm onder het saldo op Transactiegeschiedenis weergeven
  3. Ga op zoek naar de betaling die u wilt terugbetalen. Klik op de pijl rechts naast de betaling en kies Betaling restitueren
  4. Klik op Ja wanneer u wordt gevraagd de terugbetaling te bevestigen

Handige tips

• Heeft uw klant u online betaald? Stuur hem of haar dan geen terugbetaling in contanten: dit is een vorm van fraude die vaak voorkomt.
  • Restituties verschijnen als een omgekeerde betaling. In geval van een restitutie, verdwijnt de originele betaling van het bankoverzicht van uw klant en wordt er geen aparte creditboeking aangemaakt.
  • Restituties kunnen niet worden geannuleerd. Als u uw klant een rekening wilt sturen voor het bedrag dat u hebt gerestitueerd, moet u een nieuwe rekening maken voor de klant.