Een overschrijvingsverzoek toevoegen aan een factuur of offerte

Het verzoek om een overschrijving bij klanten is een cruciaal onderdeel van uw bedrijfsvoering. Zo gaat u van start met een project en bevestigt u uw boekingen. Gebruik onze nieuwste functie om een overschrijvingsverzoek toe te voegen aan de factuur die u uw klanten stuurt.

U kunt een overschrijvingsverzoek toevoegen aan uw factuur via uw mobiele iOS- of Android-apparaat, of via de webapp op uw computer.

De stappen hieronder beschrijven hoe u een overschrijvingsverzoek toevoegt aan uw facturen:

1. Maak een factuur en vul de vereiste informatie voor uw klant in (naam, factureringsgegevens, artikelen, enz.) of open de factuur waaraan u een overschrijvingsverzoek wilt toevoegen
  2. Tik op Overschrijvingsverzoek toevoegen

3. U kunt het overschrijvingsbedrag instellen op een percentage van de totale kosten of op een vast bedrag.

4. Stel de Vervaldatum in en klik op Opslaan

5. Sla uw factuur op en verstuur het document samen met een overschrijvingsverzoek naar uw klant

• Vergeet niet om de factuur op te sturen naar uw klant! Uw klanten krijgen de bijgewerkte overschrijvingsinformatie niet te zien als u een nieuw overschrijvingsverzoek toevoegt aan een bestaande factuur of een bestaand overschrijvingsverzoek bewerkt, tenzij u de meest recent bewerkte factuur verstuurt

6. Nadat u de factuur of offerte naar uw klant hebt opgestuurd, wordt deze gevraagd een betaling uit te voeren. De klant kan 1) aan het overschrijvingsverzoek voldoen of 2) het volledig bedrag van het document betalen.

Let op: Als u een overschrijvingsverzoek toevoegt aan een offerte, moet de klant eerst deze offerte goedkeuren voordat hij of zij een betaling kan uitvoeren,

7. Zodra een betaling is ingediend, wordt uw overschrijvingsverzoek gemarkeerd als voltooid en ontvangt u beiden een e-mail en een melding in de app voor uw administratie. De betaalde overschrijving wordt automatisch opgenomen in de transactiegeschiedenis van het document en het uitstaande saldo.

8. Als uw klant een overschrijving uitvoert voor een offerte, wordt het document automatisch omgezet in een factuur voor u. U ontvangt ook een e-mail waarin staat dat het document is omgezet.