Uw Xero-account in Invoice2go integreren

Wat is Xero?

Xero is boekhoudsoftware in de cloud voor kleine ondernemers. Het bevat een reeks tools die het beheren van uw administratie moeiteloos maken, van voorraad tot salarisadministratie, financiën tot rapportage.

Als u met een accountant of boekhouder werkt, maakt Xero het gemakkelijk om online met hen samen te werken en hun hulp te krijgen bij het beheren van uw financiën.

Xero kan ook gekoppeld worden aan een reeks zakelijke apps, waaronder Invoice2go, om het runnen van uw kleine onderneming gemakkelijker te maken.

Als u Xero nog niet voor uw boekhouding gebruikt en u wilt het uitproberen,dan kunt u hier een gratis proefperiode van 30 dagen krijgen.

Wat doet deze integratie?

Door deze integratie kunnen Invoice2go-gebruikers automatisch klanten en facturen synchroniseren met Xero Accounting. Zodra uw Invoice2go-account is gekoppeld aan uw Xero-account wordt elke verzonden factuur automatisch gesynchroniseerd met uw verkoopaccount in Xero, samen met klant- en belastinggegevens. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om facturen afzonderlijk te synchroniseren als dat de voorkeursmethode is voor afstemming met Xero.

Let op: Deze integratie is niet beschikbaar voor Lite-gebruikers. U dient te upgraden om van deze functie gebruik te maken.

Hoe koppel ik Invoice2go aan mijn Xero-account?

Volg onderstaande stappen om uw account te koppelen:

1. Het koppelen van uw Xero-account met Invoice2go moet via een desktop- of laptopcomputer gebeuren. U hoeft dit maar één keer te doen. Hierna wordt elke factuur die u verzendt vanaf een van uw apparaten, mobiel, tablet of desktop, gesynchroniseerd met uw Xero-account.
  2. Klik op uw Bedrijfsnaam in de rechterbovenhoek en klik op Account & instellingen
  3. Klik op Koppelen aan Xero . U wordt doorgestuurd naar de aanmeld-pagina van Xero. Meld u aan met uw Xero-gegevens en klik op Toegang toestaan. Voor meer informatie over welke gegevens worden gedeeld, raadpleegt u de Gebruiksvoorwaarden van Xero.

Nu u uw Xero-account succesvol hebt gesynchroniseerd met Invoice2go dient u de volgende stappen te nemen om de integratie te voltooien:

• Stap 1 - Selecteer het omzetaccount in Xero waar u uw facturen naartoe wilt sturen.
    • Hier heeft u ook de mogelijkheid om uw facturen automatisch naar Xero te exporteren wanneer ze worden verstuurd. Als dit is ingeschakeld, wordt elke factuur die u vanuit Invoice2go verstuurt, zowel via het web als mobiel, gesynchroniseerd met uw Xero-account.
    • Als u ervoor kiest om uw facturen niet automatisch naar Xero te exporteren, kunt u ze nog steeds handmatig exporteren.
  • Stap 2 - Bevestig uw belastinginstellingen.
    • De belastingen die u in Invoice2go gebruikt, moeten overeenkomen met de belastingen die u in Xero gebruikt. Als dat niet het geval is, dient u uw belastingen bij te werken in Invoice2go of Xero zodat ze overeenkomen voordat u uw accounts koppelt. Als de belastingen niet overeenkomen, moet u uw facturen handmatig afstemmen in Xero.
    • Let op: U moet het vakje aanvinken om te bevestigen dat uw belastingen correct zijn om de configuratie te voltooien.
  • Stap 3 - Zorg ervoor dat de valuta die u in Invoice2go gebruikt, overeenkomt met de valuta die u in Xero gebruikt.
    • De valuta die u in Invoice2go gebruikt, moet overeenkomen met de valuta die u in Xero gebruikt. Als dat niet het geval is, moet u uw valuta in Invoice2go of Xero bijwerken zodat ze overeenkomen voordat u uw accounts kunt koppelen. Als ze niet overeenkomen, is uw configuratie niet compleet.
  • Stap 4: Controleer uw instellingen om er zeker van te zijn dat uw standaard omzetrekening, belastingen en valuta correct zijn ingevoerd. Als alles is bevestigd, klikt u bovenaan de pagina op Voltooien. Nu alles is geconfigureerd, wordt elke factuur die u stuurt (zowel mobiel als via het web) automatisch naar uw Xero-account gekopieerd. Let op:Na het voltooien van de eerste configuratie kunt u uw instellingen op elk gewenst moment bewerken door naar Account & Instellingen>Xero te gaan.
  • Stap 5. Zodra u een factuur naar uw klant heeft gestuurd, kunt u zich aanmelden bij uw Xero-account en doorklikken naar de standaard omzetrekening die u in Stap 1 hebt gekozen door te klikken op het tabblad Bedrijf. Ga daarna naar het gedeelte Facturen, kies 'Alle,' en zoek het factuurnummer van Invoice2go in de kolom Referentie (zie onder)

Voor meer informatie over het synchroniseren van uw Xero-account met Invoice2go raadpleegt u de volgende artikelen onder Help en ondersteuning.