Fooien accepteren

Fooien biedt uw klanten de mogelijkheid om een voorgesteld of aangepast fooibedrag achter te laten.

Uw klanten een manier geven om u te bedanken, is een geweldige manier om relaties op te bouwen en uw inkomsten te verhogen. Zelfstandige ondernemers die deze functie al gebruiken, ontvangen gemiddeld een fooi van 17%.

Klinkt goed! Hoe schakel ik Fooien in?

Om klanten in staat te stellen fooien toe te voegen bij het betalen van een factuur, voert u gewoon de volgende stappen uit:

Mobiel

1. Tik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek
  2. Tik op Betalingsopties van klant
  3. Schakel Fooien toestaan in
    • De functie Fooien is alleen beschikbaar als u online betalingen accepteert, dus zorg er eerst voor dat u deze hebt ingeschakeld.

Web

1. Klik op uw bedrijfsnaam in de rechterbovenhoek
  2. Klik op Account en instellingen
  3. Klik op Betalingsopties van klant
  4. Schakel Fooien toestaan in
  5. Klik op Opslaan.

Hoe geeft iemand u een fooi?

Stuur uw klant simpelweg een factuur met online betalingsmethoden ingeschakeld (pinpas, creditcard, PayPal, Apple Pay).

Wanneer ze ‘Factuur bekijken’ selecteren, worden ze naar de betalingsportal geleid waar ze ervoor kunnen kiezen om een fooi toe te voegen voordat ze een betaling doen.

Let op: er worden online verwerkingskosten in rekening gebracht voor fooien

Goede tip

Door een opmerking zoals hieronder aan uw facturen toe te voegen, kunt u uw kans op het ontvangen van een fooi vergroten.

“Fooien worden gewaardeerd. U kunt er gemakkelijk een toevoegen wanneer u betaalt met een kaart.”

Uitzondering

Houd er rekening mee dat klanten niet de mogelijkheid hebben om een fooi achter te laten bij een factuur met een aanbetalingsverzoek.