Een factuur per e-mail verzenden

Als u een factuur verstuurt vanaf een mobiel apparaat, wordt deze verzonden via de standaardvoorziening voor e-mail op het apparaat. iOS-apparaten verzenden facturen via de standaardapp Mail en bij Android-apparaten wordt de factuur verzonden via de e-mailapp van uw keuze (zoals Gmail, Yahoo, enz.). Nadat u uw facturen hebt verzonden via uw mobiele apparaat, kunt u in het postvak Verzonden zien of de factuur is bezorgd bij uw klant.

Facturen die met de webapp worden verzonden, worden bezorgd via het e-maildomein van Invoice2go: invoice2go@spemail.2go.com. Maar hoewel uw factuur wordt verzonden via het e-maildomein van Invoice2go, lijkt het voor de klant alsof de factuur van u afkomstig is.

Op alle facturen die u verzendt wordt de status Verzonden toegepast. Zodra uw klant de factuur vanuit de e-mail opent, verandert de status van de factuur van Verzonden in Geopend. En zodra uw facturen worden gemarkeerd als volledig betaald, worden ze automatisch verplaatst van de map Onbetaald naar de map Betaald.

Hieronder staat stap voor stap hoe u een factuur per e-mail verzendt. De stappen zijn hetzelfde voor alle soorten documenten (offertes, inkooporders en creditnota's).

iOS

1. Tik op Facturen
  2. Selecteer de factuur die u wilt verzenden of maak een nieuwe factuur door te tikken op de groene+ in de rechterbovenhoek
    • Als dit een nieuwe factuur is, tik dan op de groene knop Volgende om naar het scherm Voorbeeld & beheren te gaan nadat u de factuurdetails hebt ingevuld
  3. Tik op Verzenden
  4. Tik op E-mail. Dit opent de vooraf ingevulde e-mail met uw factuur als bijlage.
  5. Tik op de blauwepijl Verzenden in de rechterbovenhoek om de factuur te verzenden

Android

1. Tik op Facturen
  2. Selecteer de factuur die u wilt verzenden of maak een nieuwe factuur door te tikken op de groene+ in de rechterbovenhoek
    • Als dit een nieuwe factuur is, tik dan op de groene knop Volgende om naar het scherm Voorbeeld & beheren te gaan nadat u de factuurdetails hebt ingevuld
  3. Tik op Verzenden
  4. Tik op E-mail
  5. In het vak met apps kiest u de app voor e-mail die u wilt gebruiken. Dit opent de vooraf ingevulde e-mail met uw factuur als bijlage.
  6. Tik op Verzenden  in de rechterbovenhoek om de factuur te verzenden

Web

1. Klik op Facturen
  2. Selecteer de factuur die u wilt verzenden of maak een nieuwe door te klikken op Een factuur aanmaken  in de rechterbovenhoek
  3. Klik bovenaan het scherm naast Aanmaken en Voorbeeld op Verzenden
  4. Vul het e-mailadres van uw klant in het veld Aan in
  5. Klik aan de rechterkant van het scherm boven de betalingsopties op de groene knop Factuur verzenden om de factuur per e-mail op te sturen