De status van uw documenten bekijken

Door de status bij te houden kunt u zien wanneer uw klanten de documenten hebben geopend. Zo krijgt u een beter overzicht van de documenten die u aan uw klanten hebt opgestuurd.

Door via Invoice2go de status te volgen, weet u wat uw klanten doen met de documenten die u naar ze hebt opgestuurd. Elk door u verzonden document heeft een toegewezen status die kan worden bekeken in de lijst met documenten en via de sectie Vandaag van uw Beginscherm.

Facturen

Er zijn zes verschillende statussen voor facturen:

• Afgedrukt — het document is afgedrukt
  • Verzonden — het document is per e-mail of sms verzonden naar uw klant, maar nog niet geopend
  • Geopend — het document is verzonden naar en geopend door uw klant
  • Achterstallig — de deadline voor het document is verstreken
  • Volledig betaald — de factuur is volledig betaald door de klant
  • Gedeeltelijk betaald — de factuur is deels betaald

De facturen in de map Onbetaald zijn Verschuldigd of Achterstallig, Niet verzonden, Verzonden of Geopend. Een printerpictogram geeft aan dat u de factuur hebt Afgedrukt. Als uw klant bijvoorbeeld het document heeft geopend dat u hebt opgestuurd, verandert de status onder het totaal van de factuur van Verzonden naar Geopend.

Facturen in de map Betaald zijn Volledig betaald of Gedeeltelijk betaald.

Offertes

Offertes in de map In Behandeling geeft dezelfde soorten statussen weer als facturen in de map Onbetaald. Maar offertes in de map Gereed worden gemarkeerd als Goedgekeurd of Geweigerd.

• Afgedrukt — het document is afgedrukt
  • Verzonden — het document is per e-mail of sms verzonden naar uw klant, maar nog niet geopend
  • Geopend — het document is verzonden naar en geopend door uw klant
  • Achterstallig — de deadline voor het document is verstreken
  • Goedgekeurd — de offerte is goedgekeurd door de klant
  • Geweigerd — de offerte is geweigerd door de klant

Opmerking: Vanwege beperkingen van Android wordt de status van uw document niet gewijzigd wanneer uw klant de e-mail opent als u documenten verzendt vanaf een Android-apparaat. Als uw klant daarentegen de e-mail opent en klikt op de link voor betaling of betalingsmelding, dan wordt de status van uw document gewijzigd van VERZONDEN naar GEOPEND.