Een factuur verwijderen

U kunt alle facturen verwijderen die de status Niet verzonden, Verzonden of Betaald hebben. Als u een document verwijdert, wordt het definitief gewist, wordt de transactiegeschiedenis van de betaling verwijderd uit de rapporttotalen en klantensaldo's, en kan de klant de factuur niet meer betalen.

Hoewel dit niet vaak voorkomt, moet u mogelijk op een bepaald moment een document verwijderen. Omdat verwijderde documenten niet kunnen worden hersteld, moet u altijd zeker weten dat u het document niet meer nodig hebt.

Invoice2go kan verwijderde documenten niet herstellen. Als u een document verwijdert dat u later wilt herstellen, moet u het document opnieuw maken. U kunt kijken of het nog in uw postvak met verzonden berichten staat op uw mobiel of uw klanten vragen een exemplaar van de verzonden factuur naar u op te sturen.

Houd er rekening mee dat u geen quota vrijmaakt door documenten te verwijderen. Als uw abonnement een quota heeft voor documenten, telt elk document dat u verwijdert voor uw quotalimiet. Als u een document verwijdert omdat het een fout bevat, is het beter om het document te bewerken.

De stappen hieronder beschrijven hoe u een factuur verwijdert. De stappen lijken op elkaar voor alle soorten documenten.

iPhone en iPad

1. Tik in het navigatiemenu aan de zijkant op Facturen
  2. Zoek in uw lijst met facturen de factuur die u wilt verwijderen
  3. Veeg naar links op de factuur om de knop Verwijderen weer te geven
  4. Tik op Verwijderen.
  5. Tik op Ja om te bevestigen dat u de factuur wilt verwijderen

Android

1. Tik in het navigatiemenu aan de zijkant op Facturen
  2. Zoek in uw lijst met facturen de factuur die u wilt verwijderen
  3. Veeg naar links op de factuur om deze te verwijderen
    • Nadat u de factuur hebt verwijderd, wordt er een paar seconden lang een melding weergegeven aan de onderkant van het scherm waarmee u het verwijderen ongedaan kunt maken. Als u Ongedaan maken selecteert, wordt de factuur weer weergegeven. Doe u dit niet, dan verdwijnt de factuur en kan deze niet worden hersteld.
    • Probeert u een termijnfactuur te verwijderen, dan wordt u gevraagd om te bevestigen dat u wilt doorgaan. Als u wilt doorgaan, wordt het schema voor de termijnfactuur verwijderd voor die factuur.

Screen_Shot_2019-01-07_at_3.46.09_PM.png    Screen_Shot_2019-01-07_at_3.46.21_PM.png

Web

1. Klik in het navigatiemenu aan de zijkant op Facturen
  2. Zoek in uw lijst met facturen de factuur die u wilt verwijderen
  3. Klik op de pijl voor de vervolgkeuzelijst rechts van de factuurregel
  4. Klik op Verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen om te bevestigen dat u de factuur wilt verwijderen