Een factuur als volledig betaald markeren

Als uw klant uw factuur volledig heeft betaald, kunt u hieraan een betaling toevoegen door de factuur als volledig betaald te markeren.

Wanneer u facturen markeert als volledig betaald, wordt de status van de factuur ingesteld op Volledig betaald. De factuur wordt verplaatst naar het onderdeel Betaald van uw lijst met facturen. Verder wordt de betaling van het volledige bedrag van de factuur toegevoegd aan de betalingsgeschiedenis.

iPhone, iPad en Android

1. Tik op het-pictogram linksboven om het navigatiemenu aan de zijkant te openen

2. Tik opFacturen

3. Selecteer de factuur waaraan u een betaling wilt toevoegen

4. Tik op Als volledig betaald markeren

5. Tik op de betaalmethode die is gebruikt om de factuur te betalen of voeg een nieuwe betaalmethode toe als u de betaalmethode die uw klant heeft gebruikt om de factuur te betalen niet ziet (optioneel)

6. Schakel Kwitantie verzenden in als u uw klant een kwitantie voor de betaling wilt sturen

7. Tik rechtsboven op Klaar om de betaling te bevestigen

8. Tik op Transactieoverzicht onder Betaling om het betalingsoverzicht van de factuur te bekijken

Transaction_History_.png     Transaction_History_2_.png

Indien u per ongeluk hebt getikt op Als volledig betaald markeren hoeft u zich geen zorgen te maken. Tik gewoon linksboven op Ongedaan maken en de geregistreerde transactie wordt verwijderd.

1.

Web

1. Vanaf het navigatiemenu aan de zijkant klikt u op Facturen

2. Selecteer de factuur waaraan u een betaling wilt toevoegen

3. Klik of op het tabblad Voorbeeld of Verzenden bovenaan de pagina

4. Aan de rechterkant, onder Saldo, klikt u op Betaling toevoegen

5. Schakel Als volledig betaald markerenin

6. Voer een betalingsmethode in: contant, cheque, bankoverschrijving, creditcard, PayPal

7. Voeg een aantekening over de betaling toe

8. Als u een kwitantie aan uw klant wilt sturen voor de betaling, kunt u hiervoor de optie inschakelen

9. Klik op Betaling toevoegen

10. Klik op Transactieoverzicht bekijken om het betalingsoverzicht van de factuur te bekijken

Handige tips

• Als u op een mobiel apparaat facturen als volledig betaald markeert, kunt u de datum van de betaling niet wijzigen. Ook kunt u geen aantekeningen maken bij de betaling
  • Alle facturen die uw klant volledig heeft betaald met een bankpas of PayPal, worden door Invoice2go als volledig betaald gemarkeerd. Daarna verplaatst de app ze naar het onderdeel Betaald van uw lijst met facturen