Een factuur als volledig betaald markeren

Als uw klant uw factuur volledig heeft betaald, kunt u hieraan een betaling toevoegen door de factuur als volledig betaald te markeren.

Wanneer u facturen markeert als volledig betaald, wordt de factuur verplaatst naar de sectie Betaald van uw facturenlijst. Bovendien wordt de betaling van het volledige bedrag van de factuur toegepast op de betalingsgeschiedenis.

iOS en Android

1. Tik opFacturen
  2. Selecteer de factuur waaraan u een betaling wilt toevoegen
  3. Tik op Als volledig betaald markeren
  4. Tik op de betaalmethode die is gebruikt om de factuur te betalen (optioneel)
  5. Voeg aantekeningen over de betaling toe
  6. Schakel Kwitantie verzenden in als u uw klant een kwitantie voor de betaling wilt sturen
  7. Tik rechtsboven op Klaar om de betaling te bevestigen
  8. Tik op Transactieoverzicht onder Betaling om het betalingsoverzicht van de factuur te bekijken

Indien u per ongeluk hebt getikt op
Als volledig betaald markeren hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt een betaling verwijderen via het Transactieoverzicht  van uw factuur. Bovendien kunt u linksboven in het scherm 'Als volledig betaald markeren' tikken op Ongedaan maken

Web

1. Klik op Facturen

2. Selecteer de factuur waaraan u een betaling wilt toevoegen

3. Klik of op het tabblad Voorbeeld of Verzenden bovenaan de pagina

4. Aan de rechterkant, onder Saldo, klikt u op Betaling toevoegen

5. Schakel Als volledig betaald markerenin

6. Voer betaalmethode in

7. Voer de betaaldatum in

8. Voeg een aantekening over de betaling toe

9. Als u een kwitantie aan uw klant wilt sturen voor de betaling, kunt u de optie hiervoor inschakelen

10. Klik op Betaling toevoegen

11. Klik op Transactieoverzicht bekijken om het betalingsoverzicht van de factuur te bekijken

Handige tips

• Als u op een mobiel apparaat facturen als volledig betaald markeert, kunt u de datum van de betaling niet wijzigen.
  • Alle facturen die uw klant volledig heeft betaald met een bankpas of PayPal, worden door Invoice2go als volledig betaald gemarkeerd. Daarna verplaatst de app ze naar het onderdeel Betaald van uw lijst met facturen