Een factuur maken

Het is cruciaal voor uw bedrijf dat u weet hoe u een factuur maakt. Hiermee kunt u uw zakelijke activiteiten vastleggen, georganiseerd blijven, tijd besparen en sneller worden betaald.

U kunt een factuur maken via uw apparaat met iOS of Android, of met onze webapp op uw computer.

Hieronder staat stap voor stap hoe u een factuur maakt. De stappen zijn hetzelfde voor alle soorten documenten (offertes, inkooporders en creditnota's). En neem ook een kijkje naar onze sjabloon met een voorbeeldfactuur!

iOS en Android

1. Tik op het beginscherm op het symbool
  2. Een nieuwe Factuur aanmaken
  3. Het scherm wordt geopend waarop u de factuur kunt bewerken. Tik op elk veld om de gegevens aan uw factuur toe te voegen
  4. Klantgegevens:
    • Tik op Klant toevoegen en selecteer dan een klant uit uw lijst met klanten, of voeg een nieuwe klant toe door te tikken op het plusteken in de rechterbovenhoek
    • U kunt ook zoeken naar een klant door de naam in te voeren in de rij met Voor wie is dit? als label.
  5. Artikelen:
    • Tik op Items toevoegen en selecteer een item uit uw lijst met items door te tikken op Selecteer meerdere aan de onderkant van het scherm. Of voeg een nieuw item toe door een nieuwe itemnaam in te voeren. U kunt ook zoeken naar een opgeslagen item door de naam op te geven in de rij Itemnaam
    • Als u onkosten wilt toevoegen aan uw factuur, tikt u op Items toevoegen, dan op Selecteer meerdere aan de onderkant van het scherm en vervolgens op de kolom Onkosten. Hier selecteert u de onkosten die u wilt toevoegen
  6. Saldo:
    • Tik op Korting als u korting wilt toevoegen. Geef ook aan of dit een eenheidskorting of een percentage is
  7. Betalingsgegevens:
    • Onder de betaaldatum staan de opties om kaartbetalingen of PayPal te accepteren. U kunt deze opties in- en uitschakelen om kaartbetalingen, PayPal of beide te gebruiken
    • Tik in het vak Betalingsgegevens om opmerkingen toe te voegen, zoals een bankrekeningnummer of instructies voor het ontvangen van de betaling
    • Overschrijvingsverzoek: Onder de betalingsgegevens kunt u een aanbetalingsverzoek aan uw factuur toevoegen door een bedrag als percentage of vast tarief toe te voegen en vervolgens te tikken op Opslaan in de rechterbovenhoek. Bovendien kunt u dit stortingsverzoek aan toekomstige facturen toevoegen door onderaan het scherm Aan toekomstige facturen toevoegen in te schakelen.
  8. Andere:
    • Tik in het vak Opmerkingen om notities toe te voegen aan de onderkant van uw document
    • Tik op Foto's toevoegen en selecteer de foto's uit uw fotoalbum. U kunt ook een nieuwe foto maken
    • Tik op Opslaan rechtsboven om uw factuur handmatig op te slaan.

Zodra u de factuur hebt opgeslagen, tikt u op de groene knop Volgende aan de onderkant van het scherm. Het scherm Voorbeeld en beheren wordt dan geopend.

In het scherm Voorbeeld en beheren kunt u terugkerende facturen instellen (alleen Unlimited), een betaling toevoegen, de factuur afdrukken en meer. Dit is ook de plek waar vandaan u uw factuur verzendt. Tik op de groene knop Verzenden om te kiezen hoe u de factuur wilt versturen. Wilt u de factuur in volledig scherm bekijken, dan tikt u op de afbeelding van de factuur aan de bovenkant van het scherm. Indien u terug wilt gaan naar het scherm Bewerken, tikt u op Bewerken in de rechterbovenhoek. Indien u de factuur wilt verlaten, tikt u op de groene x in de linkerbovenhoek.

Web

1. Klik in de rechterbovenhoek van het beginscherm op de knop Aanmaken (u kunt ook een factuur maken via uw factuuroverzicht door te klikken op Factuur toevoegen)
  2. Selecteer Factuur
  3. Het scherm wordt geopend waarop u de factuur kunt bewerken. Tik op elk veld om de gegevens aan uw factuur toe te voegen
  4. Klantgegevens:
    • Klik op Klant toevoegen
    • Klik in het veld Klantnaam op de plek waar staat: 'Voer een factuurnaam in of zoek in de lijst met klanten ...'
    • Selecteer dan een klant uit uw lijst met klanten die wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst of voer een nieuwe klantnaam in
    • Klik op Klant opslaan
  5. Artikelen:
    • Klik op Artikelen toevoegen
    • Klik in het veld Itemnaam
    • Selecteer dan een artikel uit uw lijst met artikelen die wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst of voer een nieuwe artikelnaam in
    • Selecteer Toevoegen
    • Dezelfde stappen worden gevolgd voor onkosten, tijdregistraties en afspraken
  6. Aanvullende details:
    • Klik op Foto's toevoegen en selecteer de foto('s) op uw computer die u wilt uploaden
    • Onder de sectie met opmerkingen en betalingsgegevens voegt u eventuele opmerkingen of betalingsinstructies toe
    • Klik op Opslaan en sluiten in de rechterbovenhoek om de factuur op te slaan voor later of om door te gaan met de volgende stappen om de factuur te versturen

Zodra de factuur klaar is, kunt u klikken opVoorbeeldaan de bovenkant van het scherm om een voorbeeld van de voltooide factuur te bekijken. Als u de factuur wilt verzenden, klikt u op Verzenden aan de bovenkant van het scherm. Op deze pagina kunt u kaartbetalingen, PayPal of beide opties inschakelen. Ook kunt u betalingsherinneringen en overschrijvingsverzoeken instellen of een betaling aan de factuur toevoegen.

Als u klaar bent om de factuur te verzenden, klikt u op de groene knop Factuur verzendenaan de rechterkant. De factuur wordt dan opgestuurd via e-mail.