Een factuur maken

Het maken van een factuur is een cruciaal proces waarmee u uw zakelijke activiteiten vastlegt, georganiseerd blijft, tijd bespaart en sneller betaald wordt.

U kunt een factuur maken via uw apparaat met iOS of Android, of met onze webapp op uw computer.

Hieronder staat stap voor stap hoe u een factuur maakt. De stappen zijn hetzelfde voor alle soorten documenten (offertes, inkooporders en creditnota's). En neem ook een kijkje naar onze sjabloon met een voorbeeldfactuur!

iPhone, iPad en Android

1. Tik in het startscherm op de knop Factuur (u kunt ook een factuur maken via uw factuuroverzicht door op het plusteken te tikken)
  2. Het scherm wordt geopend waarop u de factuur kunt bewerken. Tik op elk veld om de gegevens aan uw factuur toe te voegen
  3. Klantgegevens:
    • Tik op Klant toevoegen en selecteer dan een klant uit uw lijst met klanten, of voeg een nieuwe klant toe door te tikken op het plusteken in de rechterbovenhoek
    • Klik in het veld Klantnaam en selecteer een klant uit uw lijst met klanten die wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst. U kunt ook een nieuwe klantnaam opgeven
  4. Artikelen:
    • Tik op Artikelen toevoegen en selecteer dan een klant uit uw lijst met artikelen, of voeg een nieuwe klant toe door te tikken op het plusteken in de rechterbovenhoek
    • Als u onkosten wilt toevoegen aan uw factuur, tikt u op Artikelen toevoegen, selecteert u de kolom met onkosten en kiest u vervolgens de onkosten die u wilt toevoegen
  5. Saldo:
    • Tik op Korting toevoegen als u korting wilt toevoegen. Geef ook aan of dit een eenheidskorting of een percentage is
  6. Betalingsgegevens:
    • Onder uw saldo staat de optie om online betalingen te accepteren. Als u hierop tikt, wordt een vervolgkeuzemenu geopend waarin u betalingen met kaarten en PayPal kunt inschakelen
    • Bij Pro-abonnementen en hoger kunt u betalingsherinneringen inschakelen, zodat uw klanten op een bepaald moment een herinnering ontvangen
    • Tik in het vak Betalingsgegevens om opmerkingen toe te voegen, zoals een bankrekeningnummer of instructies voor het ontvangen van de betaling
  7. Aanvullende details:
    • Tik in het vak Opmerkingen om notities toe te voegen aan de onderkant van uw document
    • Tik op Foto's toevoegen en selecteer de foto's uit uw fotoalbum. U kunt ook een nieuwe foto maken
    • Tik op Opslaan in de rechterbovenhoek

Zodra u uw factuur hebt opgeslagen, wordt een zwevende actiebalk weergegeven onderaan het scherm. Deze bevat opties om de factuur per e-mail of sms te verzenden, de factuur te ondertekenen, af te drukken en andere opties. Voor een voorbeeld van uw factuur tikt u op Voorbeeld rechtsbovenin.

Web

1. Tik in de rechterbovenhoek van het startscherm op de knop Maken (u kunt ook een factuur maken via uw factuuroverzicht door te klikken op Factuur toevoegen)
  2. Selecteer Factuur
  3. Het scherm wordt geopend waarop u de factuur kunt bewerken. Tik op elk veld om de gegevens aan uw factuur toe te voegen
  4. Klantgegevens:
    • Klik op Klant toevoegen
    • Klik in het veld Klantnaam op de plek waar 'Voer een factuurnaam in of zoek in de lijst met klanten' staat
    • Selecteer dan een klant uit uw lijst met klanten die wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst of voer een nieuwe klantnaam in
    • Klik op Klant opslaan
  5. Artikelen:
    • Klik op Artikelen toevoegen
    • Klik op het veld waarin staat 'Typ een beschrijving of zoek in uw lijst met artikelen'
    • Selecteer dan een artikel uit uw lijst met artikelen die wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst of voer een nieuwe artikelnaam in
    • Selecteer Opslaan in lijst met artikelen
    • Klik op Artikel toevoegen
  6. Aanvullende details:
    • Als u onkosten wilt toevoegen aan uw factuur, selecteert u de artikelen in uw lijst met artikelen die zijn gemarkeerd met de tag Onkosten
    • Klik op Foto's toevoegen en selecteer de foto's op uw computer die u wilt uploaden
    • Onder de sectie met opmerkingen en betalingsgegevens voegt u eventuele opmerkingen of betalingsgegevens toe
    • Klik op Opslaan en sluiten in de rechterbovenhoek