Standaardopmerkingen aan een document toevoegen

U kunt uw eigen standaardopmerkingen opstellen en toevoegen aan facturen en andere documenten die u naar klanten stuurt.

De sectie voor standaardopmerkingen is een handige plek om aanvullende informatie toe te voegen die u met uw klanten wilt delen.

Nadat u deze hebt ingesteld, worden deze standaardopmerkingen toegevoegd aan alle nieuwe documenten die u verzendt. De standaardopmerkingen worden niet met terugwerkende kracht op eerdere documenten toegepast.

U kunt afzonderlijke standaardopmerkingen instellen voor facturen, offertes, inkooporders en creditnota's.

iOS en Android

1. Tik op het Profielpictogramin de rechterbovenhoek van het beginscherm
  2. Tik op Factuur aanpassen
  3. Tik op Opties
  4. Tik op Voettekst
  5. Tik op Opmerkingen
  6. Schakel Generieke aantekeningen in
    • Als u deze functie uitschakelt, kunt u bovendien een ander bericht instellen voor afzonderlijke documenttypen
  7. Tik op Generiek
  8. Voer de tekst in die u standaard wilt weergeven als opmerking op de factuur
  9. Tik op Opslaan
  10. U ziet nu de standaardopmerkingen in de nieuwe facturen aan de linkeronderkant, onder het openstaande saldo.

Web

1. Klik op uw Bedrijfsnaam in de rechterbovenhoek
  2. Klik op Account & instellingen
  3. Klik op Factuuropties aanpassen
  4. Klik op Voettekst
  5. Vink het selectievakje onder het tabblad Opmerkingen aan en klik in het vak Algemene opmerking om uw tekst in te voeren
  6. Klik op Ontwerp opslaan
  7. U ziet nu de standaardopmerkingen in de nieuwe facturen aan de linkeronderkant, onder het openstaande saldo.